diumenge, 26 de febrer del 2017

Els beneficis d´aprendre música

La música reforça les habilitats comunicatives, el treball en grup, la creativitat i l’autodisciplina, i la pràctica instrumental augmenta la coordinació, la memòria i el ritme.
És una educació que sona bé i que ajuda a fer que els infants reforcin les habilitats comunicatives, el treball en grup, la creativitat, l’autodisciplina, la memòria, el ritme, l’oïda i la coordinació. Quan l’ensenyament musical entra a l’aula, molts sentiments i emocions solen sortir per la finestra...
Segons confirmen científics i educadors, la música ajuda a alliberar-se i té un poder terapèutic que, a més, potencia l’aprenentatge d’altres matèries.




Dàmaris Gelabert, pedagoga i musicoterapeuta, autora i cantant de cançons infantils, ho té clar.

Creadora del mètode Totsona d’Estimulació Musical a l’etapa de 0 a 6 anys, defensa que la música és el primer llenguatge i que la cançó és un canal de comunicació afectiva. Per ensenyar la música als més petits, Gelabert apunta que “només es tracta de comunicar-nos amb ells amb un llenguatge que els agrada molt i que entenen molt bé”. “Abans de la paraula hi ha la música, si estimulem musicalment la canalla cantant-los cançons, jugant amb ells a improvisar, a explorar amb la veu, movent-nos i ballant, fent ritmes... aprendran a integrar la música com un llenguatge més, igual que aprenen a parlar”, explica. Autora de més de 150 cançons i amb 13 discos al mercat, Gelabert constata que l’aprenentatge de la música en l’educació dels infants aporta molts beneficis: “Un dels més importants és que els connecta amb les emocions i, per tant, és una eina imprescindible per a l’educació emocional. La màgia de la música és que té una influència global, arriba als dos hemisferis, té relació amb moltes intel·ligències i, per tant, actua com a estimulant en els processos cognitius, sensomotrius i socioemocionals”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada